Karın ve Bacak Bölgesi Çatlak Tedavisi

Cilde esneklik sağlayan dokunun hasarlanmasından oluşan çatlaklar kadın ve erkek çoğumuzun ortak problemi. Özellikle ergenlik döneminde hızlı kilo alıp vermekten dolayı oluşuyor. Aynı şekilde, doğum öncesi ve sonrası dönem de çatlakların bir numaralı sebeplerindendir. Ergenlik dönemimde ve doğum sonrası karın, kalça ve bacak bölgesinde oluşan çatlaklar hemen her kadının sorunu.

Biodermogenesi biyolojik olarak dokuların tekrar canlanmasını sağlayarak kendi kendini yenilemesini yardımcı olur. Ciltte anormal olan metabolik faaliyetleri normalleştirip, destek dokusu ve üst ciltteki hücresel faaliyetleri artırması sağlayarak normalleşmeyi tetikliyor. Yöntemin yara oluşturmadan normalleşmeyi tetiklemesi ile deri destek dokusunda doğal kolajen ( yara iyileşme kolajeni normal kolajen dokudan farklı) ve elastik doku artışı sağlanıyor. Bu da üst ciltte rengi üreten hücrelerin normal renk üretme yeteneğini yeniden kazanması sayesinde cildin renklenmesini sağlayabiliyor.

Ne işe yarıyor?

Bugüne kadar uygulanan yöntemlerde ısıyla ya da mekanik olarak ciltte hasar oluşturulup cildin kendini toparlaması sağlanırdı. Bu yöntem ise dokulara hasar vererek değil, aksine dokuların biyolojik olarak tekrar canlanmasını sağlayıp kendi kendini yenilemesine yardımcı olarak sonuca ulaşıyor. Uygulama, fibroblastlarda hücre üretimini artırarak, onların daha sağlıklı şekilde fonksiyonlarını yerine getirmeleri sağlıyor. Bunun yanı sıra kolajen ve elastin üretimini destekleyerek çatlak görünümünün ortadan kaybolmasına yardımcı olur. Karın, kalça ve bacak bölgesinde oluşan Çatlaklarda görülen derinliği doldurarak, cilt sağlıklı seviyesine ulaştırıyor, yenilemeyi sağlıyor, çatlakların görünümüyse hafifletiyor.

Biodermogenesi aşamaları nasıl çalışır?

Biodermogenesi yöntemi, çatlak dokusu ile cildin yapısal özelliklerinin düzenlenmesi amaçlanır. İlk aşamada, ölü deri tabakası temizlenmesi için mekanik bir peeling yapılır. İkinci aşamada, geliştirilen özel ürünler cildin beslenmesine yönelik uygulanır. Üçüncü aşamada, ısı artışı derin dokuda sağlanarak, kan akışı yüzeyel dokuda hızlandırılır. Dokunun oksijenlenmesiyle, elastin ve kollajen üretiminin desteklenmesi ile hücre detoxu gerçekleştirilir. Dördüncü aşamada ise; lenfatik dolaşım aktive edilerek dolaşımdaki toxinlerin uzaklaştırılması sağlanır.

Kimler yaptırabiliyor?

Doğum yapmış kadınlara ve çatlak sorunuyla mücadele eden her yaş grubundan profile uygulanabiliyor.

Uygulama süresi nedir ?

Uygulama çatlakların derinliğine göre 20-30 seans arasında değişiklik gösteriyor. Haftada maksimin üç gün yarım saatlik süreçlerden oluşan bu seanslar esnasında hiçbir acı hissedilmez ve seansta bir bölge tedavi edilmektedir.

Uygulama sonrasında iyileşme süreci var mı?

Çatlak tedavisi yaptırdıktan sonra zaman geçtikçe iyileşme süreci de sürüyor. Birkaç sene sonra sonucun çok daha etkileyici olacağını söyleyebiliriz. Tekrar uygulamak için altı ay beklemek gerekiyor.

Ne kadar dayanıyor?

Uygulamayı bir kere yaptırmanız yeterli. Mevcut çatlaklarınız bu 20-30 seanslık tedavi sonrasında iyileşme net olarak görülebiliyor ama cilt altında doku yapılanması altı ay boyunca devam ediyor. Yenileri oluşmadığı sürece tekrar uygulama yaptırmanız gerekmiyor.

Hangi mevsimde yapılmalı?

Mevsim ayırt etmeksizin uygulanabilir. Fakat özellikle yaz aylarında uygulanması ve hatta 3. seanstan sonra solaryuma girilmesi ya da güneşe çıkılması, cildin kendi tonunu oturtması açısından oldukça faydalı.

Hemen Doktorunuza Sorun