Ameliyatsız Yüz Germe İçin Yüz Dolguları
Medikal estetik alanında en çok başvurulan yöntemlerden birisi de dolgular... Yüzdeki ince çizgilerin giderilmesi veya yüze hacim kazandırmak için yıllardır kullanılan. Dolgu enjeksiyonları, her bölge için farklı çözümler sunan ve genellikle hyalüronik asit bazlı olan bu maddeler yüz, boyun gibi yaşlanmanın en belirgin olduğu bölgeler için kullanılıyor.
Kırışıklıklar, derideki yaşlanma, yüz konturlarındaki bozukluklar dolguyla gideriliyor ve cilt daha iyi şartlarda yeniden canlanıyor. Cilt altına verilen dolgu maddesi, cildin alt katmanlarına destek veriyor ve kırışığın ya da çöküklüğün içini doldurarak görünmez olmasını sağlıyor ve yüzde germe efekti veriliyor.
Dolgu işlemleri sayesinde ince kırışıklıkların, çukurlukların hafif veya orta dereceli burun-ağız kenarı çizgilerin doldurulabildiğini ve bu işlemin yüzün her bölgesinde belirgin olmayan kırışıklıklar için öneriliyor.
Yorgun Görünüme Son Veriyor...
Yaşla beraber, özellikle yanak bölgesinde belirgin bir hacim kaybı yaşandığını ve bu durumun yorgun bir görünümüne yol açıyor. "Dolgu işlemleriyle, elmacık kemikleri yüzün gerektirdiği şekilde belirginleştirilip ya da küçültülebiliyor. Ancak elmacık kemiği hacmini artıracak dolgu uygulamaları yapılırken çok büyük bir özen ve dikkat gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde alınan sonuçlar hiç de tatmin edici olmayabiliyor.
Işık Dolgu Cildi Canlandırıyor
Dolgu işlemi sadece cildi doldurmak için kullanılmıyor; cilt altına yapılan genel bir uygulamayla bunun için çok ince yapıdaki bir malzeme kullanılıyor cildin nem tutma kapasitesinin artırılması ve daha canlı bir hal alması sağlanabiliyor. Cilt yenileme seansları, özellikle ince, kurumuş ciltlere ve özellikle cilt yaşlanmasının önlenmesinde etkili. İyi sonuç için, 3'er hafta aralıklarla 2-3 seans uygulanması ve cildin durumuna göre 2-3 ayda bir tekrarlanması gerekiyor. Bu işlem gençler için de uygun kabul ediliyor. Dolgu maddeleri olarak genellikle hyalüronik asit ve kişinin kendi vücudundan alınan yağ kullanılıyor ve bu ikisi kalıcılığını yaklaşık 6-9 ay arasında koruyor. Ayrıca bir tür kalsiyum bileşiği olan bir maddenin kullanılmasıyla daha kalıcı 1-1,5 yıl sonuçlar da alınabiliyor.
Uygun lezyonlarda uygun dolgu işleminin uygulanması da oldukça basit ve zahmetsiz. Bunun için önce uzman hekim, yüzünüzü inceleyerek, doldurulması gereken alanları belirliyor. Ondan sonra bu bölgeler anestezik kremle ya da çok hassas bir böl gevşe diş hekimlerinin kullandığı türde anestezi uygulamasıyla uyuşturuluyor. Ardından çok ince iğnelerle, dolgu maddesi gerektiği miktarda doku altına aktarılıyor ve dolgunluk sağlanıyor. İşlemin ardından birkaç gün hafif bir şişlik olsa da, bu çok kısa sürede geçiyor. İşlem tekrarlandıkça, kalıcılığı da artıyor ve böylece seans aralan daha da uzayabiliyor.
Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanıyor?
Üst yanaklar ve gözyaşı oluğu
Alın bölgesi
Dudak kenarı çizgileri
Burun
Çene
Alt çene çizgileri
Kaşlar (hacim vermek için)
Artık Kombine İşlemler Revaçta
Günümüzde sadece öğle molasında uygulanabilecek kadar kısa süreli ve zahmetsizişlemler haline gelen, medikal estetik uygulamalarının önemli bir özelliği de diğer tedavilerle birlikte uygulanması. Yani uzman sizi değerlendirdikten sonra birkaç işlem yapabiliyor. Peki, dolgu işlemleriyle hangi diğer uygulamalar kombinleniyor? Bu işlemleri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkün:
• Dolgu ve Botox Bilindiği gibi, Botox kasların hareketini belli bir süreliğine engelliyor. Bu sayede oradaki hareket nedeniyle oluşan kırışıklar rahatlıyor ve hafifliyor. Uzman doktorun gerekli gördüğü şekilde, çukur yerlere, dudaklara ve kaş altlarına dolgu, göz çevresine de Botox aynı seansta yapılabiliyor.
• Ultrason, Radyofrekans ve Dolgu Cildin kendi kendinekolajen üretme kapasitesini tetikleyen ve cilt altı dokusunu ısıtma prensibine dayanan ultrason ve radyofrekaııs gibi uygulamalar da dolguyla birleştirildiğinde son derece olumlu sonuçlar verebiliyor. Böylece hem göze çarpan kırışıklar dolmuş hem de cilt yapısı genel olarak canlanmış olabiliyor. Uzmanın sizi yönlendirmesinin ardından seçiminizi yapıp yenilenebilirsiniz.
-
Utherapy, Thermage ya da Sofwave… Hepsi de tek seansta daha elastik, daha genç bir cilt vaat ediyor. Peki bu sistemlerin hangisi size uygun? Yılları geri çevirmek için ha...
-
Cilt sıkılaştırmada haklı bir üne sahip olan, etkisi milyonlarca kişi tarafından deneyimlenmiş, pek çok bilimsel çalışmayla kanıtlanmış olan Ultherapy yine çıtayı yükselt...
-
Yapay zekâ güzelliğin yüzünü değiştirmeye başladı bile. Peki anti-aging dünyasındaki bu değişim sizi nasıl etkileyecek? Yapay zekâ ile birlikte hayatımıza giren teknoloj...
-
Karşınızda, yapay zekâ ile desteklenen etki mekanizması ile anti-aging endüstrisinin yeni nesil cihazlardan biri…
-
Yeni nesil bir dolgu maddesi olan HarmonyCa, yüze hacim vermekle kalmıyor ciltteki kolajen sentezini artırarak uzun süreli anti-aging fayda da sağlıyor.
-
Exion, anti-aging endüstrisinde çığır açan yeniliklere imza atıyor ve farklı aplikatörlerle maksimum fayda sağlayan bir yaklaşım sergiliyor.
-
Her ikisi de ultrason teknolojisini kullanıyor, her ikisi de cildi sıkılaştırmak, yüz hatlarında lift etkisi yaratmakta etkili. Peki aralarındaki fark ne, hangisi sizin i...
-
Yeni nesil bir anti-aging cihaz olan Emface teknoloji nedir, sizin için ne yapabilir? İşte tedaviyi deneyen birinin deneyimleri…
-
Anti-aging endüstrisinde yerini alan EmFace yenilikçi bir yaklaşım sergileyerek etkisini sadece ciltle sınırlamıyor, yüzdeki kas dokusunu da hedef alıyor.
-
Anti-aging endüstrisinde yenilikçi, çığır açan bir teknolojiyi takdimizdir. EmFace’i tercih eden, bu yeni cihazı denemek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki ne...