Lazerle Çil Tedavisi

Yasmin Yalçınkaya soruyor
Merhabalar; Yıllardır güneşten kaynaklanan çillerim. Cildim çok hassas. Birçok yöntem denememe rağmen bu lekelerden kurtulamadım. Bu durum canımı çok sıkıyor. Sizden lazer tedavileriyle ilgili bilgi almak istiyorum. Tedaviden ne kadar zamanda sonuç alabilirim?
Dr. Mustafa Karataş
Merhabalar Yasmin Hanım. Çil ve leke tedavisinde Icon lazer sisteminden başarılı sonuçlar alıyorum. En hassas ciltlerde bile uygulama yapılmasına izin veren bir teknoloji bu. Hassas ciltlerle ilgili en önemli sorun herhangi bir uygulamanın daha fazla lekeye neden olabilmesi, var olan lekelerin renginin daha da koyulaşabilmesidir. Ancak son derece gelişmiş bir fraksiyonel lazer sistem olan ve yenilikçi teknolojilerle donatılmış olan Icon’da bu riskler söz konusu değil. Neden? Çünkü işlem öncesinde ciltteki melanin yoğunluğunu, lekelenmeye neden olan melanin kümelenmelerinin tam olarak nerede ve hangi derinlikte olduğunu tespit edebiliyoruz. Bu teknoloji bize başarılı bir sonuç almak için cilt altına ne kadar enerji vermemiz gerektiğini, hangi noktalara atış yapılması gerektiğini söylüyor. 3-4 hafta aralıklarla uygulanacak 6-8 seanslık bir tedavinin yeterli olacağını düşünüyorum ama tabii ki kesin bir sayı vermek ancak konsültasyon sonrasında mümkün olabilir. Tedavinin olumlu sonuçlarını ilk seanstan yaklaşık 2-3 hafta sonra gözlemlemeye başlayabilirsiniz. Cilt daha pürüzsüz, daha yumuşak bir görünüm alacak, rengi daha homojen görünmeye başlayacaktır. Üçüncü seanstan sonra ise leke ve çillerin görünümünde bir hafifleme, boyutlarında bir küçülme gözlemleyebilirsiniz. Tabii ki nihai sonuç için birkaç ay geçmesi gerekir. Bu arada işlemden sonraki ilk hafta çiller ve yaşlılık lekelerinin renginde koyulaşma olabilir bu son derece normaldir. Ancak leke tedavisinin olmazsa olmazının etkili bir güneş koruma olduğunu sakın unutmayın. Aylarca süren bir tedavinin başarılı sonuçlarını yok etmek, başladığınız noktaya geri dönmek için güneşli bir günde korunmasız bir şekilde 15 dakika yürüyüş yapmak bile yeterlidir!
Hemen Doktorunuza Sorun