Yüzdeki Lekeleri Geçirmek İçin

Beste Sarıgül soruyor
Merhabalar; İğneli epilasyon ile cildimde kabuk oluşmuştu. Kabuklar düştükten sonra kahverengi lekeler kaldı. Sanırım akımın yüksek verilmesi yüzünden. Kullandığım kremler hiçbir işe yaramadı. Bu lekeler için ne kullanabilirim?
Dr. Mustafa Karataş
Merhabalar Beste Hanım. Maalesef lazer sistemlerinin yanlış uygulanması, bazen de makineyi iyi tanımayan ve uzman olmayan kişiler tarafından uygulanması böyle sonuçlar doğurabiliyor. Kimi zaman da yeni teknolojiler yerine eski lazer sistemlerinin kullanılması bu tür yan etkilere neden olabiliyor. Çünkü her alanda olduğu gibi lazer sistemleri de mükemmelleşiyor, zaman içinde giderek daha güvenli ve daha etkili sistemler geliştiriliyor. Bu yüzden herkese tavsiyem herhangi bir uygulama yaptırmadan önce seçtiğiniz kliniği, uygulamaların uzmanlar tarafından yapılıp yapılmadığını ve kullanılan sistemlerin yeni nesil teknolojiler olup olmadığını iyice araştırmanız. Yüzünüzde kabuklanma yüzünden oluşan lekelerle ilgili en önemli tavsiyem, düzenli olarak güneş koruyucu kullanmaya özen göstermeniz. Çünkü bu lekeler zararlı güneş ışınları yüzünden daha koyu ve tedavisi daha zor hale gelebilirler. Tabii ki önce cildinizi görmem gerekiyor ama Icon lazer tedavisinden faydalanabileceğinizi düşünüyorum. Bu lazer sistemi cilt gençleştirmeden akne ve leke tedavisine kadar pek çok cilt probleminde kullanılabiliyor. Hepsinden de etkili sonuçlar almamızı sağlayan sistemin en iddialı olduğu alanlardan leke tedavileri. Bunun nedeni ise lekelerin derinliğini tam olarak ölçmemizi sağlayan ve optimum sonucu almak için cilt altına ne kadar enerji göndermemiz gerektiğini bize söyleyen özel bir teknoloji. Bu sadece leke tedavisinde değil bu sistemle yapılan tüm tedavilerde önemli bir avantaj. İşlem 3-4 hafta aralıkla uygulanıyor ve minimum 3-5 seans olacak şekilde bir tedavi protokolü oluşturuyor. Ama leke tedavilerinde seans sayısı 7-10 seansa kadar çıkabiliyor. Sonrasında ciltte hafif bir pullanma görülebilse de bu sizin sosyal yaşamınıza geri kalmanıza neden olacak bir durum teşkil etmiyor.
Hemen Doktorunuza Sorun